Forum voor uitwisseling van kennis, ervaringen en meningen

Tags: 

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Henk Stiekema 2 jaren, 6 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1775

  Het Wijngaardeniersgilde heeft als doelstelling het bevorderen van de kennis van druiventeelt en vinificatie. Dit forum is dan ook uitsluitend bedoeld voor dit doel. Wij nodigen u uit er gebruik van te maken. U kunt kleine foto’s bij uw reactie plaatsen. Handig om bijv. aantastingsbeelden te laten zien.
  Wilt u terugkijken wat er in het forum op onze oude website stond, ga dan naar de artikelendatabase en zoek op Forum. U krijgt dan het bestand met de inhoud van het oude forum.

  De moderator

 • #2429

  Henk Stiekema
  Bijdrager

  Ik heb gemerkt dat je per bericht 2 bijlagen kunt opnemen en dat de omvang per bijlage beperkt is. Ik weet niet precies het maximum, 60KB is geen probleem, maar 800KB is te veel. Er is geen waarschuwing als het teveel is, maar de bijlage verschijnt gewoon niet.
  Heb zowel een .doc, .xls en .jpg kunnen toevoegen, er lijkt dus geen beperking te zijn in types.
  Als je groter wilt tonen, zet het document dan ergens op een webserver en maak er een link heen vanuit het bericht. Je kunt de html codering in het bericht zetten.

 • #2435

  Henk Stiekema
  Bijdrager

  Dit forum kent geen onderverdeling met rubrieken, maar werkt met tags (trefwoorden). Naast de tekst kan elk item bij het aanmaken voorzien worden van een of meer tags. Als het item later getoond wordt, zie je rechtsboven dan de bijbehorende tags. Door op een van de tags te klikken, worden de andere items getoond die dezelfde tag hebben.
  Ieder kan dus zelf tags bedenken en om dat wat te kanaliseren stellen we voor om in ieder geval elk item van een van de volgende tags te voorzien:
  forum : als het item betrekking heeft op werking van het forum (zoals dit item)
  teelt : als het item betrekking heeft op de wijngaard, zoals rassen, ziekten, bescherming
  kelder : als het item betrekking heeft op de vinificatie, zoals gisten, meten, fouten etc.
  regels : als het item betrekking heeft op wet- en regelgeving , accijns etc.

  Daarnaast kunnen er naar eigen inzicht extra tags worden toegevoegd. Tags worden van elkaar gescheiden door een komma. Probeer een tag kort, maar wel duidelijk, te houden, dat voorkomt typefouten. Afhankelijk van het gebruik van het forum nemen we die tag dan op in een lijst. Door zoveel mogelijk dezelfde tags te hanteren kan er sneller gezocht worden in het forum.
  De volgende tags worden al gebruikt:
  suzukii : info mbt de Suzukii fruitvlieg.

  Moderatoren kunnen de tags van een item aanpassen om items consistenter te ontsluiten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.