Lid worden?

Momenteel is de vereniging in opheffing U kunt dus geen lid meer worden.

Een ieder kan lid worden van het Wijngaardeniersgilde Nederland. De vereniging is er voor de hobbywijngaardeniers én de professionele wijnbouwers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse wijnbouw, wijn maken en van wijn genieten.

Als lid kunt u deelnemen aan alle verenigingsbijeenkomsten en -activiteiten. Via de regio en landelijke bijeenkomsten voor de leden kunt u kennis uitwisselen en vernemen hoe mede leden wijnbouw beoefenen. Standaard mogen alleen leden deelnemen aan de verenigingsactiviteiten (Door de aard of omvang van de activiteit kan er een geringe doelbetaling nodig zijn).

Kan ik ook een wijngaard hebben en wijn maken?

Denkt u aan een wijngaard en zelf wijn maken, de droom van de wijnvoorraad uit eigen wijngaard? De wijngaard achter het huis, of op de volkstuin, of op een stukje land bij een boer. Samen oogsten, druiven persen, gistende wijn, resultaat proeven, bottelen en natuurlijk met elkaar een wijntje drinken uit eigen wijngaard.

Hoe gaat dat eigenlijk? Hoe moet ik beginnen? Kan dat ook bij mij? Hoeveel kost het eigenlijk?

Om meer te weten kunt u deelnemen aan de WGN Introductiecursus wijnbouw en wijn maken. U neemt hier kennis van alle facetten van de wijnbouw hobby. Klik  op de link voor het programma van  de Introductiecursus .

Veel vragen zullen er ongetwijfeld door uw hoofd gaan en u wilt hierover vast eens praten met een hobby wijngaardenier?

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een regiocoördinator.

 

Contributie per jaar

Het lidmaatschap kan elk kwartaal in gaan, de contributie bedraagt € 34,00 per jaar. (Buitenlandse leden in de EU betalen € 10 euro extra per kalenderjaar).
Leden die zich op een later tijdstip aanmelden, betalen de volgende contributie:
na 1 april: € 27,50,
na 1 juli: € 21,00,
na 1 oktober: € 15,00
Na 1 december kunt u zich alleen aanmelden voor het nieuwe verenigingsjaar en is er dus geen contributie verschuldigd over het lopende jaar.
Conform de statuten is opzeggen van het lidmaatschap van het WGN alleen mogelijk uiterlijk 4 weken voor de aanvang van een nieuw kalenderjaar.
Aanmelden kan met het onderstaande webformulier of per email bij de ledenadministratie: ledenadministratie@wijngaardeniersgilde.nl.
Na de verwerking van de aanmelding krijgt u een email-factuur.

Eerst kennismaken?

Wilt u eerst een proefnummer van ons vakblad ontvangen, klik dan hier.

Lid worden
  •   ik geïnteresseerd ben
      ik wijn verbouw als hobby
      ik professioneel wijnbouwer ben