Wijnboeken

wijnboeken

Belangstelling voor een boek over Nederlandse wijngaarden? Dan hebt u de keus uit een aantal leuke boeken. Sommige nieuw, andere al wat ouder en mogelijk niet meer zo breed verkrijgbaar.

 • Wijn van eigen bodem

  Auteur: Peter Doomenwijn van eigen bodem

  Het boek “Wijn van eigen bodem”  over de druiventeelt in Belgie is nu beschikbaar in digitaal en in gedrukt formaat.

  In het kort:

 

 • Een Wijngaard in Nederland

  Een Wijngaard In Nederland

  Auteur: Piet van Rijsingen

  Uitgever: Solaria WijnbouwomslagA4
  ISBN: 9789080391901

  www.wijnbouw.nl

  De interesse voor het aanplanten van een wijngaard in Nederland is groter dan ooit. Soms gaat het maar om enkele tientallen stokken in de achtertuin, terwijl anderen plannen hebben voor een grote commerciële wijngaard. Maar hoe je ook begint, klein of groot, we zitten allemaal met dezelfde vragen: Waar moet ik aanplanten? Is de locatie geschikt? Welke rassen moet ik kiezen? Welk leidsysteem moet ik toepassen? Hoe moet ik snoeien? Wat houdt loofwandbeheer in? En vooral ook: hoe maak ik een lekkere wijn van de eerste oogst?

  Al deze vragen komen in dit boek uitgebreid aan bod komen met veel verhelderende illustraties en foto’s. Stap voor stap leert u het vak van de beginnende wijnboer.
  Mooi uitgevoerd kennisboek met een duidelijke geïllustreerde uitleg om met een wijngaard te beginnen, te onderhouden en met wijn als resultaat. Aanbevolen!

  Van de schrijver is er ook een cursusmogelijkheid voor het starten van een wijngaard.

 • Wijn van Nederlandse bodem

  Auteurs: Geert-Jan Vis, Denise Maljers, Stan Beurskens
  Uitgever: Terra – 2015

  Mooi uitgevoerd kennisboek met beschrijvingen van de Nederlandse bodem en wijnbouw mogelijkheden.Wijn van Nederlandse bodem

  Hoe goed gaat het met onze wijn?
  Kunnen we de smaak van de bodem, de invloed van terroir in Nederlandse wijnen proeven?
  Experts laten in Wijn van Nederlandse bodem voor het eerst heel visueel de resultaten en smaken zien en gaan in op de toekomst van wijn in Nederland.
  Tien wijngaardeniers uit Gelderland en Zuid-Limburg, die hun druiven en grond lieten testen, vertellen over hun liefde voor wijnbouw en geven tips over hun favoriete wijn-spijscombinaties.

  ISBN 9 789089 896728
  http://www.terralannoo.nl/wijn-van-nederlandse-bodem

 • Nederland nieuw wijnland

  Auteur: Cila van der Endt.nederland nieuw wijnland
  Illustraties/foto’s David Lindsey.

  Mooi uitgevoerd lees-, kijk- en reisboek met beschrijvingen van een aantal wijngaarden van West-Friesland tot Zuid-Limburg, proefnotities van Astrid Joosten en Thérèse Boer en een aantal recepten van o.m. Topkok Jonnie Boer.
  ISBN 90 8989 0173

 • Van mijnstreek tot wijnstreek

  Auteurs: Steve Stevaert en Marc Declerq.
  Illustraties L. Daelemans.

  In de streek waar prachtige mijngebouwen en terrils in Belgisch en Nederlands Limburg herinneren aan aan de gouden eeuw van het zwarte goud verbouwen vijftig wijnbouwers opvallend lekkere wijnen. De auteurs gaan op bezoek bij gepassioneerde en vaak markante wijnbouwers. Een boek over de lekkerste wijnroutes van de beide Limburgen.
  ISBN 90 5720 3170

 • Van groene dromen tot rode wijnen

  Auteur: Hermi Lexmond.van groene dromen tot rode wijnen
  Een mooi vormgegeven boek over de Nederlandse wijnbouw en allerlei wetenswaardigheden. Bevat ook recepten en suggesties voor bijbehorende wijnen, leuk zijn om uit te proberen. Verrassend boek.
  ISBN 90 8191 3700

 • Langs Limburgse wijngaarden

  Auteur: Kees Boswandelen langs limburgse wijngaarden
  Gidsje in zakformaat met 15 rondwandelingen door Belgisch en Belgisch Limburg. Een schitterende streek met vele wijngaarden op de prachtigste, onbedorven plekjes. Wijngaarden waar u vaak een rondleiding door gaard en kelder kunt krijgen en wijn kunt proeven. Lengte van de wandelingen varieert tussen 7 en 13 km.
  ISBN 90 7840 7875

 • Wijnroutes

  Auteur: Petra Davids
  Op de fiets langs wijngaarden in Nederland en België. Het eenvoudig uitgevoerde boekje vertelt over de geschiedenis van de wijnbouw, druivenrassen, wijn maken en proeven en geeft fietstips en tips voor overnachtingen. Verder verhaalt Davids van haar bezoeken aan een groot aantal wijngaarden in noord, midden en zuid Nederland en in het Belgische Hageland en Côtes de Meuse.
  ISBN 90 4301 2556

 • Wijngaarden in Limburg

  Auteur: Bert Salden
  Een prachtig boek met harde kaft waarin alle Nederlands en Belgisch Limburgse wijngaarden zich presenteren. Mooie fotografie afgewisseld met interessante informatie. Ook presenteert elke wijngaard een Bourgondisch recept afgestemd op de wijn van het domein.
  ISBN 97 890 8596 0911