Prijswinnende wijnen op de keuring in Freiburg!

Best of Freiburger PiWi 2015

Op 7 en 8 jullie jongstleden vond in Freiburg, bij het Staatlichen Weinbauinstitut Freiburg (WBI), de jaarlijkse wijnkeuring ‘Best of Freiburger Piwis’ plaats. In Nederland, en in zo een 30 andere landen, staan de PiWis’, pilzwiderstandsfähigen rebensorten, volop aangeplant. De Duitse afkorting PiWi staat voor; schimmeltolerante druivenrassen die vroeg rijpen. Innovatie en duurzaamheid spelen een grote rol bij de teelt van de PiWi rassen. De druiven hebben bijvoorbeeld minder zonuren nodig om tot het gewenste suikergehalte te komen en leveren zo smaakvolle kwaliteitswijnen op. Kortom, de PiWi druiven zijn perfect geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. En dat valt dan ook terug te zien in de uitslag van de wijnkeuring!

Erkenning in verschillende categorieën
In totaal namen 55 wijngaarden, uit verschillende landen, deel aan de keuring. Na twee dagen ruiken, proeven en analyseren, door een onafhankelijk jury, werden uit 134 wijnen de prijswinnaars, nummer 1, 2 en 3, bekend gemaakt. De winnende wijnen zijn verdeeld in 19 verschillende categorieën. Onder de Nederlandse inzendingen vielen 3 wijngaarden in de prijzen. Bij de rode cuvée heeft Wijngaard St. Martinus de eerst plaats bemachtigd. Ook Wijngaard ’t Heekenbroek behaalde de eerste plaats met haar witte cuvée. Bij de wijnen gemaakt van het druivenras Johanniter, de grootste categorie van de wijnkeuring, ontving het Betuws Wijndomein de eerste plaats. Bij de parelwijnen, een steeds populairder wordende wijn in Nederland, behaalde het Betuws Wijndomein de eerste plaats met haar parel rosé. Souvignier Gris, een ras dat steeds meer wordt aangeplant in Nederland, doet het ook goed tijdens de keuring. Wijngaard St. Martinus ontvangt erkenning en gaat naar huis met de eerste plaats!

Bezoek één van de winnende wijngaarden
Mocht U nieuwsgierig zijn geworden naar de Nederlandse wijnen en de prijswinnaars willen proeven, dan bent u uiteraard van harte welkom in de wijngaarden!

* Volledige overzicht van alle deelnemers aan ‘Best of Freiburg PiWi 2015‘.